NOS Voetbal

Maaskant biedt ontslag aan bij NAC

Maaskant: moet verantwoordelijkheid nemen

Robert Maaskant heeft zijn ontslag aangeboden bij NAC Breda. De 46-jarige coach slaagde er niet in de Brabantse club voor de eredivisie te behouden. NAC degradeerde na de 2-1 thuisnederlaag tegen Roda JC Kerkrade (na verlenging).

"Ik ga mijn ontslag bij het bestuur aanbieden'', zei hij na afloop van het duel in Breda. "Ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg. Het is me niet gelukt."

Maaskant keerde halverwege het seizoen terug bij NAC om de club in de eredivisie te houden. Met de Bredanaars eindigde hij op de zestiende plaats, goed voor een plek in de promotie/degradatie-play-offs. Daarin won NAC van VVV-Venlo, maar bleek Roda over twee duels te sterk.

Goetzee: vertrouwen in Maaskant

Algemeen directeur Justin Goetzee heeft het ontslag van Maaskant nog niet geaccepteerd. “Met die informatie kan ik nu nog even niks", zei hij. "Prioriteit is nu de begroting en de financiën. Het vertrouwen in Robert is heel groot en daar verandert niks aan.”

“Financieel hebben we een groot probleem", vervolgde Goetzee. "Het wordt een ander NAC. We worden een paar jaar teruggeworpen, maar we hebben zeker wel de middelen om te overleven.“

Goetzee: financieel een groot probleem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl