Een Apple 1
NOS Nieuws

Zeldzame Apple-computer bij oud vuil

Een Amerikaans recyclebedrijf is op zoek naar een vrouw die zonder het te weten een zeldzame computer met het oud vuil meegaf. Het bedrijf ontdekte dat het om een Apple 1 gaat. Dat is de eerste generatie van het computermerk, waar slechts 200 exemplaren van werden gemaakt.

De vrouw gaf begin april een doos met elektronica aan het bedrijf in Silicon Valley om te recyclen. Ze zei dat haar man net was overleden en dat ze de garage had opgeruimd.

Een medewerker van het bedrijf kon zijn ogen niet geloven toen hij de Apple 1 aantrof. "We dachten eerst dat het een nep-exemplaar was."

200.000 dollar

Het bedrijf heeft de computer inmiddels voor 200.000 dollar doorverkocht aan een verzamelaar en wil de opbrengst graag met de vrouw delen. Een topman van het bedrijf zegt dat hij haar wel zal herkennen als ze zich meldt.

De Apple 1 was een van de eerste personal computers. Steve Jobs en Steve Wozniak verkochten ze in 1976 vanuit een garage voor 666,66 dollar. Vorig jaar werd een van de exemplaren nog voor 900.000 dollar geveild.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl