EPA
NOS Nieuws

Dodental hittegolf India boven tweeduizend

Het dodental door de verzengende hitte in India blijft stijgen. Afgelopen etmaal zijn er opnieuw enkele honderden mensen bezweken aan de hoge temperaturen, waardoor het dodental is opgelopen tot boven de tweeduizend.

Het is daarmee de dodelijkste hittegolf in ruim twintig jaar. De meeste doden zijn gevallen in de zuidelijke deelstaten Andhra Pradesh en Telangana. De mensen stierven onder meer aan de gevolgen van uitdroging of een hartaanval.

Twee dagen geleden stond het dodental nog op ruim 1400.

Extreem

Meteorologen waarschuwen dat de hittegolf met temperaturen van boven de 40 graden in grote delen van het land nog zeker twee dagen aanhoudt.

De maanden mei en juni zijn doorgaans de heetste van India. Toch is de hittegolf die het land nu teistert extreem. Asfalt smelt weg, gewassen staan te verschroeien op het land, vogels en wilde dieren sterven van de dorst.

De regering adviseert mensen om binnen te blijven en veel water te drinken. Duizenden watertanks zijn ingezet om de vele dorpen met watertekorten te helpen. Ziekenhuizen hebben verloven ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl