Mark Uth stift op fraaie wijze de 2-2 over Vitesse-keeper Eloy Room
NOS Voetbal

Uth rekent op transfer naar Hoffenheim

Mark Uth heeft donderdagavond tegen Vitesse vrijwel zeker zijn laatste wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion gespeeld. De Duitse spits van Heerenveen rekent op een transfer naar Bundesliga-club 1899 Hoffenheim.

"Of het mijn laatste wedstrijd is geweest? Ik weet het nog niet, ik heb nog niet getekend", zei Uth na afloop van het eerste play-off-duel met Vitesse (2-2), waarin hij een prachtig doelpunt maakte. "We moeten nog zien of de clubs eruit komen."

Uth: misschien laatste keer

Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges gunt de Duitse aanvaller in ieder geval een overgang naar Duitsland. "Als hij die stap kan maken, is het geweldig voor hem. Het is misschien ook wel belangrijk voor de club, anders loopt hij volgend jaar voor niks weg. De club verdient er dan ook een paar centen aan", zei Lodeweges.

"Mark heeft het ook verdiend. Hij heeft er heel veel arbeid in gestoken en was hartstikke belangrijk, ook vandaag weer", aldus de Heerenveen-coach. "Wie had dat gedacht een jaar geleden? Toen kwam hij terug van Heracles en was het van: nou, dat is hem niet echt. Hij heeft geweldig revanche genomen en geweldige stappen gemaakt."

Lodeweges: Mark heeft het verdiend

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl