Kristopher Vida in duel met Volendam-speler Brandley Kuwas ANP Pro Shots

In de heenwedstrijd van de play-off voor promotie naar de eredivisie hebben De Graafschap en FC Volendam elkaar in evenwicht gehouden. Op de goedgevulde Vijverberg werd er niet gescoord.

Als er een ploeg recht had op de overwinning, dan was het De Graafschap. De Superboeren hadden verreweg het meeste balbezit, maar slaagden er niet in veel gevaar te stichten. In de eerste helft raakte Jerry van Ewijk nog wel de lat.

Wissels

Na de rust probeerde De Graafschap-coach Jan Vreman met enkele wissels nog iets te forceren, maar dat bleek tevergeefs. In de slotfase mocht Ludcinio Marengo (FC Volendam) gaan douchen na zijn tweede gele kaart.

"Ik ben tevreden over ons spel, maar we hadden er meer uit moeten halen", aldus Vreman. "Maar dit is ook geen verkeerd uitgangspunt voor de return. Zeker omdat FC Volendam geen uitdoelpunt heeft gemaakt."

Vreman: liever gewonnen, maar 0-0 is niet slecht

'0-0 het maximale'

Zijn FC Volendam-collega Hans de Koning moest erkennen dat De Graafschap meer aanspraak maakte op de zege. "We hebben het wel geprobeerd, maar het is absoluut niet gelukt. 0-0 was vandaag het maximale resultaat."

Return

De Graafschap was afgelopen weekend verantwoordelijk voor de degradatie van Go Ahead Eagles, FC Volendam schakelde FC Eindhoven uit.

Zondag volgt de return in Volendam.

De Koning: dit was vandaag het maximale

STER reclame