Margo Smit, de nieuwe ombudsman van de NOS
NOS Nieuws

Margo Smit wordt NOS-ombudsman

Onderzoeksjournalist Margo Smit wordt per 1 augustus de nieuwe ombudsman van de NOS. Zij zal onderzoek doen na klachten van het publiek en op eigen initiatief toezien op de kwaliteit van de producties van de NOS.

Daarnaast zal Smit de journalistieke discussie op de NOS-redactie, in journalistieke vakkringen en in de samenleving stimuleren.

De 54-jarige Smit begon haar carrière 25 jaar geleden als redacteur bij RTL Nieuws. Daarna was ze onder meer parlementair verslaggever voor RTL Nieuws, verslaggever bij TweeVandaag en onderzoeksjournalist bij de KRO. Sinds 2009 is ze directeur van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Daar stopt ze mee.

'Geen journalistenpolitie'

De afgelopen jaren werden de ombudstaken bij de NOS vervuld door een commissie van deskundigen. Daar komt nu verandering in, zegt NOS-directeur Jan de Jong. "Bij een grote journalistieke organisatie mag een herkenbare en makkelijk vindbare ombudsman natuurlijk niet ontbreken. Hoe meer wij uitleggen aan ons publiek hoe beter."

"Margo verenigt grote journalistieke ervaring met veel empathisch vermogen. Dat zorgt voor draagvlak op de redacties. Margo is gelukkig veel meer dan een soort journalistenpolitie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl