NOS Nieuws Politiek

Mansveld gaat één keer in- en uitchecken regelen

ANP

De proef waarbij reizigers nog maar één keer per reis hoeven in en uit te checken, ook als ze op een andere vervoerder overstappen, is het begin van een nieuwe wettelijke regeling. Dat beloofde staatssecretaris Mansveld in een debat over de OV-chipkaart. 

Zij zei toe dat zij het enkelvoudige in- en uitchecken maximaal een jaar na het begin van een pilot op de Valleilijn in Amersfoort in de wet gaat regelen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mansveld: single in- en uitchecken regelen

Nu moeten reizigers nog uitchecken en opnieuw inchecken als zij overstappen op een andere vervoersmaatschappij. Dat is niet gebruikersvriendelijk, vindt een Kamermeerderheid. 

Hobbels 

Tijdens de pilot in Amersfoort, die dit jaar begint, hoeven reizigers maar één keer in en uit te checken als zij zowel met NS als met Connexxion reizen. 

Wat de staatssecretaris betreft is deze proef het begin van een landelijke regeling. Bij de proef moet blijken of er nog 'hobbels' zijn. 

De Kamer is bang dat het nog tot eind 2015 of zelfs tot volgend jaar duurt voordat de proef begint en dat er daardoor tijd wordt verloren. De staatssecretaris zei eraan te hechten dat de invoering zorgvuldig gebeurt. 

STER reclame