Twee boten proberen de brand in het ruim van de Purple Beach te blussen
NOS NieuwsAangepast

Mestschip op Noordzee dreigt te exploderen

Voor de Noord-Duitse kust dreigt een vrachtschip geladen met meststoffen te exploderen. Het brandende vrachtschip ligt zo'n 30 kilometer uit de kust van het eiland Helgoland op de Noordzee.

Door de zware dampen en de hitte kon lange tijd niemand bij het schip komen. Inmiddels liggen twee blusboten naast het schip in een poging de brand onder controle te krijgen.

De Duitse kustwacht meldt dat de rook aanzienlijk is afgenomen en dat er geen explosieve gassen zijn gemeten. Met het bluswater hoopt de kustwacht dat de meststoffen afkoelen, zodat het gevaar dat ze ontploffen, afneemt. Het explosiegevaar is nog niet geweken, omdat niet duidelijk hoe het nu in het laadruim is.

Stank

Inwoners van Cuxhaven en Bremerhaven klaagden vannacht bij de politie over stank. Er zou geen gevaar voor de volksgezondheid bestaan. De bewoners is wel aangeraden ramen en deuren gesloten gehouden.

De 192 meter lange Purple Beach kwam maandag in de problemen. Er kwam rook uit het laadruim. Toen er werd vastgesteld dat er schadelijke stoffen vrijkwamen, werd de 22-koppige bemanning van boord gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Ook een aantal brandweerlieden is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De Purple Beach op de Noordzee 30 kilometer van Helgoland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl