NOS Sport

Bertens: moeilijk jaar door knobbel bij schildklier

Bertens kampte met knobbel bij schildklier

Kiki Bertens verloor in de eerste ronde van Roland Garros van Svetlana Koeznetsova, maar na afloop ging het vooral over het moeilijke afgelopen jaar van de Wateringse. Bertens vertelde dat een jaar geleden een knobbel is ontdekt bij haar schildklier. Pas twee weken geleden bleek het om een goedaardig gezwel te gaan.

"Het was voor mij een heel zwaar jaar met heel veel stress. Ik ben blij dat alles helemaal goed is en ik een nieuwe start kan maken. En dat ik vol vertrouwen de toekomst in kan kijken", zei een geëmotioneerde Bertens in Parijs.

"Bijna niemand wist ervan, alleen de mensen die dicht bij mij staan. Mijn coach, familie, de tennisbond. Dat was een bewuste keuze. Ik wil ook niet zoeken naar excuses dat het daardoor een slecht jaar was. Het was een onzekere periode. Ik wist gewoon niet waar ik aan toe was. Ik wist niet of ik elk moment zou moeten stoppen of toch door zou kunnen gaan."

De emotionele dag van Kiki Bertens

Ingestort

De knobbel kwam vorig jaar aan het licht tijdens een medische keuring van de WTA, enkele weken voor Roland Garros. Desondanks bereikte Bertens daar als qualifier de vierde ronde. "Ik voelde me totaal niet goed en ging met een slecht gevoel naar het toernooi. Dus het was een verrassing dat ik daar toch zes wedstrijden wist te winnen. Ik weet niet hoe ik het toen gedaan heb. Maar daarna ben ik een tijdje echt helemaal ingestort."

Bertens heeft afgelopen jaar overwogen het racket helemaal opzij te leggen, maar bleef hoop houden dat het, net als in Parijs, goed zou gaan. "Je blijft het proberen, maar ergens kom je jezelf tegen en is het gewoon veel te veel geweest. Nu nog steeds merk ik dat mijn lichaam best wel moe is."

Op de weg terug

Op 12 mei kreeg de tennisster het goede bericht dat het om een goedaardig gezwel gaat. "Ik was er een paar dagen helemaal kapot van, van blijdschap. Het hoeft niet weg en ik ben gewoon gezond."

Over de wedstrijd tegen Koeznetsova kon Bertens ten slotte kort zijn. "Ik heb vandaag alles gegeven en één set ook goed gespeeld. Het is jammer dat ik nu uit de tophonderd val, maar dat zat eraan te komen. Als ik zo speel als vandaag, zal ik snel weer terugkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl