EPA

Twee dochters van de overleden blueslegende B.B. King zeggen dat hij is vermoord. Volgens de beide erfgenamen, Karen Williams en Patty King, hebben twee naaste medewerkers hun vader vergiftigd. 

Zondag is er onderzoek gedaan op het gebalsemde lichaam van de artiest, zegt lijkschouwer John Fudenberg. De resultaten worden over uiterlijk acht weken verwacht. De politie in Las Vegas bevestigt dat er een moordonderzoek loopt.

Verdachten

De beschuldigde medewerkers zijn de voormalige manager van B.B. King, LaVerne Toney, en zijn persoonlijke assistent Myron Johnson. Zij wilden niet reageren op het nieuws. LaVerne Toney beheert de nalatenschap van B.B. King.

Het lichaam van B.B. King is na het onderzoek teruggebracht naar het mortuarium. Het onderzoek heeft naar verwachting geen gevolgen voor de geplande herdenkingsbijeenkomst deze week in Memphis (Tennessee) en Indianola (Mississippi).

De dochters liggen al langer overhoop met de manager van hun vader. Ze beschuldigden LaVerne Toney er eerder van dat hij geld had gestolen van B.B. King. Ook zou hij ze hebben weggehouden bij hun vader toen die op sterven lag.

Uitdrogingsverschijnselen

Anderhalve week geleden overleed B.B. King op 89-jarige leeftijd in Las Vegas in zijn slaap. Hij leed aan diabetes en zijn gezondheidstoestand ging de afgelopen maanden snel achteruit. Kort voor zijn dood was hij met uitdrogingsverschijnselen in een hospice opgenomen.  

Dit weekend namen honderden fans afscheid van de blueszanger en -gitarist in Las Vegas. Zaterdag wordt hij begraven in zijn geboorteplaats Indianola.

STER reclame