De bretels van Timmer
NOS Nieuws

Bretels Timmer: geen doodshoofden, maar smileys

Op de bretels die toenmalig president-commissaris Jan Timmer van de NS droeg in een gesprek met oud-minister Netelenbos van Verkeer stonden geen doodskoppen, zoals zij heeft beweerd, maar smileys. Dat meldt onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout op zijn zijn website De Ontsporing.

Tineke Netelenbos werd vorige week gehoord door de parlementaire enquêtecommissie die het mislukte project met de hsl-Zuid en de Fyra onderzoekt. Ze vertelde toen over een gesprek met Timmer, dat in onaangename sfeer verliep. Zo trok Timmer zijn jasje uit en hing het over zijn stoel. Toen werden zijn "brede bretels met doodskoppen" zichtbaar. "Dat was volgens mij een statement."

Lachende mannetjes

De echtgenote van Timmer heeft op verzoek van Van Silfhout even in de garderobe van haar man gekeken. Die heeft volgens haar altijd maar een set bretels met afbeeldingen gehad. Ze trof er alleen een aan met 'lachende mannetjes'.

Hoewel Timmer zegt zijn schouders op te halen over het verhaal reageert hij er toch op, omdat hij niet de geschiedenis in wil gaan als iemand die doodshoofden droeg. Netelenbos blijft erbij dat dat wel zo was: "Ik heb dit overlegd met mijn secretaris-generaal Ralph Pans en die herinnert het zich ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl