Divine Naah en Adnane Tighadouini vieren de 2-0

NAC dankzij ruime zege stap dichter bij handhaving

NAC Breda heeft ten koste van VVV-Venlo overtuigend de finale van de nacompetitie bereikt. Na de 1-0 zege in Venlo werd er in Breda met 3-0 gewonnen.

NAC trok in eigen huis een muur op. VVV vond geen gaten en de kansen waren voor de thuisploeg. Al snel stuitte Guyon Fernandez op de prima keepende Niki Mäenpää. Na weer een geweldige redding van de Fin sloeg Fernandez (die in Venlo als enige scoorde) toe bij een scrimmage.

Schitterende goal Naah

Na rust miste Mats Seuntjens drie grote kansen (twee keer redde Mäenpää), waarna Divine Naah in de 70ste minuut op schitterend wijze de 2-0 maakte. De huurling van Manchester City kapte twee verdedigers uit en schoof de bal in de verre hoek.

Twee minuten later werd het laatste sprankje hoop van VVV aan flarden geschoten toen Fernandez binnenschoot op aangeven van Seuntjes. Het was zijn derde doelpunt in de nacompetitie.

Finale

NAC Breda speelt in de finale van de nacompetitie tegen Roda JC. Donderdag is de eerste wedstrijd in Kerkrade, zondag wordt de return in Breda gespeeld. De winnaar van die tweestrijd speelt volgend seizoen in de eredivisie. De andere finale gaat tussen FC Volendam en De Graafschap.