Vreugde bij Roda JC-speler Anco Jansen

Roda JC schakelt Emmen uit in nacompetitie

Roda JC ligt nog steeds op koers voor een terugkeer naar de eredivisie. De Limburgers, die afgelopen jaar degradeerden naar de eerste divisie, speelden in de tweede wedstrijd van de nacompetitie met 2-2 gelijk tegen FC Emmen. Vorige week won Roda in Drenthe al met 1-0 door een doelpunt van Marc Höcher.

Spannend

Raymond Gyasi zette Roda al binnen zeven minuten op 1-0. Lang duurde die voorsprong niet; Boy Deul bracht Emmen een minuut later alweer op gelijke hoogte.

Op slag van rust kwam Roda opnieuw op voorsprong door Mitchel Paulissen. Roland Bergkamp bracht in de 71ste minuut zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. Maar daar bleef het ook bij.

Volgende ronde

In de volgende ronde treft Roda JC de winnaar van de twee ontmoetingen tussen NAC Breda en VVV-Venlo. De ploeg uit Kerkrade speelt op 28 mei eerst thuis.