Granata op een inmiddels verwijderde Facebookfoto
NOS Nieuws

Australiër die Nederlandse hield als seksslaaf krijgt 17 jaar

Een Australiër die een Nederlandse vrouw verkrachtte, martelde en vernederde, heeft 17 jaar celstraf gekregen. Alfio Granata hield de vrouw in 2012 samen met zijn vriendin zes weken lang gegijzeld in zijn appartement. Daar werd ze bijna dagelijks verkracht, gemarteld en met de dood bedreigd.

Zo werd de vrouw met een vleeshamer en een deegroller geslagen en kreeg ze een kruis in haar voorhoofd gekerfd. Ook werd ze vastgebonden, moest ze blaffen als een hond en naakt op de vloer van de badkamer slapen.

Granata legde bijna alles vast op video. De politie vond 450 uur aan videomateriaal.

Verjaardagsfeestje

De Nederlandse had de man en zijn toenmalige vriendin op een verjaardagsfeestje ontmoet. Het aanvankelijk vrijwillige karakter van hun driehoeksrelatie verdween al snel. De Nederlandse werd tegen haar wil vastgehouden en gebruikt als seksslaaf.

Ze ontsnapte op Eerste Kerstdag 2012 door haar ontvoerder neer te steken. Ze verwondde daarbij ook zichzelf. Beiden werden daarop naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek de Nederlandse 54 wonden te hebben.

Volgens de rechter waren de daden van Granata "verachtelijk en misselijkmakend". De 47-jarige Australiër moet minimaal 13 jaar van zijn opgelegde straf uitzitten. Zijn ex-vriendin werd eerder dit jaar vrijgesproken. Ze pleitte dat ze onder invloed stond van Granata en handelde uit angst. Ze kreeg wel een proeftijd van twee jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl