Giovanni van Bronckhorst treurt na de remise tegen sc Heerenveen ANP

Feyenoord speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. Heerenveen hield de Rotterdammers in De Kuip na verlenging op 2-2 en haalde daardoor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Donderdag hadden de Friezen in het eigen Abe Lenstra-stadion met 1-0 gewonnen. 

Na een fel begin van Heerenveen nam Feyenoord al snel het initiatief over, maar het scoorde pas kort voor de rust. Anass Achachbar stond in de baan van een schot van Clasie, reageerde alert en kopte raak.

Feyenoord benut kansen niet

Na de pauze hield de druk van Feyenoord. De thuisploeg kreeg ook de nodige kansen. Zo kopte Achachbar naast, werd een kopbal van Terence Kongolo ternauwernood gestopt en waren inzetten van Jens Toornstra, Rick Karsdorp en Colin Kazim-Richards eveneens een prooi voor Kristoffer Nordfeldt. Karim El Ahmadi kopte wel raak, maar die treffer werd afgekeurd wegens duwen.  

Heerenveen counterde sterk en dat werd Feyenoord in de verlenging fataal. Nadat Elvis Manu oog in oog met Nordfeldt had gefaald, profiteerde Mark Uth twee keer van zwak verdedigen. Kazim-Richards kopte de 2-2 nog binnen uit een door Kongolo verlengde hoekschop.

STER reclame