NOS Nieuws

Dansvoorstelling op begraafplaats afgeblazen na bedreigingen

Theatervoorstelling begraafplaats Alkmaar afgeblazen

De omstreden dansvoorstelling op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar is afgeblazen. Het optreden is op advies van de politie geannuleerd vanwege bedreigingen. Dat zegt het theatergezelschap tegen de NOS.

Over de geplande dansvoorstelling tussen de graven is commotie ontstaan. Zo had een weduwnaar wiens vrouw op de begraafplaats ligt een kort geding aangespannen. Hij vindt dat de voorstelling getuigt van gebrek aan respect voor de rouwende nabestaanden.

De organisatie heeft de aanwezigen vanavond nog wel uitgelegd dat er alleen op de paden zou worden gedanst en niet op de graven, maar het optreden ging uiteindelijk dus niet door. De voorstelling was uitverkocht. Er zouden 120 mensen komen.

Geschrokken

Het gezelschap laat weten geschrokken en teleurgesteld te zijn. Eerder op de avond is materiaal van het gezelschap vernield. Ook werden medewerkers van de theatermakers en de begraafplaats verbaal bedreigd.

Daarop hebben ze bij de politie om beveiliging gevraagd. Agenten hebben daarna drie mensen aangehouden die volgens de organisatie verantwoordelijk waren voor de vernielingen en bedreigingen. Daarna heeft de politie geadviseerd de voorstelling af te gelasten.

Er staan voor de komende dagen nog voorstellingen gepland. De organisatie weet nog niet of die doorgaan.

Agenten arresteren een protesterende vrouw

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl