Scientology opnieuw in opspraak ANP

De wethouder Onderwijs en Jeugd van Amsterdam, Simone Kukenheim, is bezorgd over de onthullingen die het VARA-programma Rambam doet over de Scientology-kerk in Amsterdam. Dat meldt de lokale televisiezender AT5. Een verslaggeefster is voor het programma undercover gegaan bij de Scientology-kerk in Amsterdam.

Volgens de verslaggeefster zet de Scientology-kerk kinderen in voor psychologische sessies. Zij zelf werd bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen in haar verleden begeleid door een jongen van 11 jaar. 

Verontrustend

“Als de berichten in de media kloppen, vind ik dit zeer verontrustend”, zegt de wethouder. Ze laat weten dat ze de kwestie heeft doorgeleid naar het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

De verslaggeefster van Rambam bezocht ook de basisschool die volgens eigen zeggen uitsluitend lesmethoden van scientology gebruikt en volgens de verslaggeefster daardoor is beïnvloed.

Onderwijsinspectie

Over deze basisschool zegt de wethouder tegen AT5. “Basisschool Onze Toekomst is een particuliere school met acht leerlingen. Ik ga niet over de kwaliteit, dat is aan de onderwijsinspectie. Ik bespreek dit met de onderwijsinspecteur.”

De reportage die verslaggeefster Rinke Verkerk maakte wordt vanavond om 21.40 uur uitgezonden op NPO 3. Vanmorgen verscheen in de Volkskrant al een artikel van Verkerk over haar verblijf bij de Scientology-kerk.

STER reclame