Zorghuis Deurne Zorghuis Deurne

Zorginstellingen die op pgb-geld wachten, bereiden een claim voor. "Zorgverleners zijn zich aan het verenigen om gezamenlijk een schadevergoeding te eisen", zegt directeur Kitty Beelen van Zorghuis Deurne.

De instelling kwam eerder vandaag in het nieuws over een schikking met de Sociale Verzekeringsbank, die verantwoordelijk is voor de uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten. Het Zorghuis kreeg geld van de SVB, maar op voorwaarde dat de directie de overeenkomst geheim hield. 

Dubbele betalingen

Van een kort geding dat de instelling voorbereidde werd afgezien. Inmiddels wacht Beelen weer op geld: 190.000 euro. Ze vindt het tijd voor nieuwe stappen. Vanmiddag komen de instellingen die een claim willen indienen voor het eerst bij elkaar.

'Geheimhouding is rare situatie'

We lijden al vijf maanden financiële schade, zegt Beelen. "Er is een nieuw systeem bedacht, maar het werkt niet. En wij draaien daarvoor op." 

Volgens Beelen gaat er nog steeds van alles mis met de betaling van pgb-gelden. Er worden verkeerde bedragen overgemaakt, dubbele betalingen gedaan of bedragen overgemaakt waar niets bijstaat.

STER reclame