Het flatgebouw waar de ruzie zich afspeelde
NOS Nieuws

Groninger (61) niet vervolgd om mishandelen travestiet

Een man van 61 uit Groningen wordt niet vervolgd voor het mishandelen van een 31-jarige bekende die later in het ziekenhuis overleed. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er sprake was van noodweer en dat niet kan worden vastgesteld dat het overlijden een gevolg is van de mishandeling.

Op de avond in november dat een ruzie tussen beide mannen uit de hand liep, gedroeg de 31-jarige zich volgens het OM agressief en gewelddadig tegen de man van 61. Die laatste had dan ook geen andere keus dan zich te verdedigen.

Uit sectie bleek dat de jongere man drugs had gebruikt. Mogelijk dat die een rol hebben gespeeld bij zijn agressieve gedrag die avond. De doodsoorzaak van het slachtoffer is niet vast te stellen Hij is volgens het OM overleden aan "diverse fysieke oorzaken in combinatie met aangetroffen verdovende middelen in zijn lichaam".

Knipperlichtrelatie

De man van 61 belde eind november na de mishandeling de politie en zei in eerste instantie dat hij een inbreker had neergeslagen. Pas later bleek dat de twee mannen bekenden van elkaar waren.

Volgens RTV Noord was de 31-jarige een bekende drugsverslaafde travestiet en hadden de mannen een knipperlichtrelatie. Het slachtoffer overleed een paar dagen na de mishandeling in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl