NOS Nieuws

31.000 mensen geëvacueerd om WO II-bom in Hannover

Evacuaties in Hannover vanwege bom

In de Duitse stad Hannover moeten 31.000 mensen hun huis uit vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief van 250 kilo werd aan het einde van de middag gevonden bij werkzaamheden aan een voormalige basisschool. Omdat de bom is aangetikt en licht is verschoven, moet hij zo snel mogelijk onschadelijk worden gemaakt.

In een straal van duizend meter worden nu mensen geëvacueerd. De operatie is om 20.00 uur begonnen en duurt waarschijnlijk enkele uren. Om middernacht wordt het verkeer in de wijk stilgelegd, daarna gaat de Explosieven Opruimingsdienst aan het werk.

Uit voorzorg zijn ook zeecontainers rond de voormalige basisschool geplaatst. Die moeten een eventuele drukgolf tegenhouden.

Geen acuut gevaar

Een ziekenhuis aan de rand van het evacuatiegebied wordt ontzien. Sowieso zeggen de autoriteiten dat er geen acuut gevaar is voor omwonenden.

In Duitsland worden nog dagelijks bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Alleen al boven Hannover zijn in de oorlogsjaren naar schatting een miljoen bommen afgeworpen.

Grote evacuatie

Lokale media melden dat het om een van de grootste evacuaties uit de Duitse geschiedenis gaat. Vier jaar geleden moesten in Koblenz 45.000 mensen hun huis uit, nadat daar een bom was gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl