NOS Nieuws

Gaan we door naar de finale of niet?

Gaan we opnieuw door naar de finale en wordt het dus driemaal scheepsrecht op het songfestival? Of lukt het Trijntje Oosterhuis niet om het Europese publiek en de vakjury met haar nummer Walk Along te bekoren?

Na een afwezigheid van negen jaar stond er in 2013 eindelijk weer een Nederlandse artiest in de finale. Anouk veroverde met haar nummer Birds uiteindelijk de negende plek. Vorig jaar eindigde The Common Linnets zelfs op de tweede plek en was het enthousiasme voor het songfestival weer helemaal terug.

Veel meer kijkers

De kijkcijfers laten die ontwikkeling ook zien. Keken in 2012 ongeveer een miljoen mensen naar de finale (zonder Joan Franka), een jaar later waren dat er bijna vijf keer zoveel.

Tegen het einde van de uitzending van vorig jaar, toen het erom spande of Ilse DeLange en Waylon zouden winnen, zaten er zelfs 6,5 miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd.

Trijntje Oosterhuis weet dat het miljoenenpubliek wat van haar verwacht. "Door Anouk heeft het songfestival een heel nieuwe flair gekregen, en daarna door Ilse en Waylon natuurlijk."

Erop of eronder

Schaart Trijntje Oosterhuis zich onder haar recente voorgangers en krijgt ze zaterdag de kans om de veertig jaar oude overwinning van Teach-In uit de boeken te halen? Of moeten we haar bijschrijven in het teleurstellende rijtje Glennis Grace, Treble, Edsilia Rombley, Hind, de Toppers, Sieneke, 3JS en Joan Franka?

Volgens de bookmakers eindigt ze stijf onderaan, maar hoeveel verstand hebben zij nou van zingen? Vanavond tegen 23.00 uur zullen we het weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl