Fans van Telstar ANP Pro Shots

De gemeente Velsen wil de eerstedivisieclub Telstar financieel te hulp schieten met de aankoop van een tribune in het Telstar-stadion. B&W heeft een voorstel hierover aan de gemeenteraad gestuurd. Die gaat er op 11 juni over praten.

In 2011 ging de bouwer van de Westtribune failliet, schrijft de IJmuider Courant. De curator is er sindsdien niet in geslaagd een nieuwe eigenaar voor de tribune te vinden. Telstar-directeur Pieter de Waard is bang dat de curator binnenkort bij de club aanklopt met vorderingen, zegt hij tegen de krant.

Verhuren

Voor de aankoop van de tribune is, inclusief erfpachtrechten, 740.000 euro nodig. De gemeente wil 690.000 euro neertellen, Telstar zou de rest voor zijn rekening willen nemen. Velsen wil de tribune vervolgens aan de eerstedivisieclub verhuren. 

De manoeuvre is om twee redenen van levensbelang voor de Velsense club. Telstar staat op de rand van faillissement, en als de club de Westtribune niet meer mag gebruiken, voldoet het niet meer aan de KNVB-eis dat er in het stadion plek moet zijn voor minimaal 2000 bezoekers.  

B&W van Velsen verwacht dat de exploitatie van de tribune in de komende dertig jaar een positief resultaat oplevert. 

STER reclame