Adjunct-hoofdredacteur Babette Wieringa, voorzitter van de redactieraad Wim Hoogland en nieuwsregisseur Jeroen Hendriks bekijken de krant van vandaag
NOS Nieuws

Telegraaf brengt ode aan Sjuul Paradijs

"Dag roemrijke hoofdredacteur, journalistiek boegbeeld, inspirerende redactiebaas. Dag fervent actievoerder, populaire Bekende Nederlander, aandoenlijke bakkerszoon." Het zijn de eerste woorden onder een grote foto van Sjuul Paradijs op de voorpagina van De Telegraaf.

In de bekende chocoladeletters de kop: Sjuul, deze krant is voor jou.

De voorpagina is een eerbetoon aan de gisteren opgestapte hoofdredacteur. "We zijn allemaal een beetje Sjuul", schrijft de redactie die "verbijsterd, overvallen en verdrietig" is na het vertrek. De aanleiding daarvoor is vermoedelijk een conflict tussen de redactie en de directie van de krant over de toekomst van het bedrijf. De directie wil de redactie opdelen, de redacteuren willen dat absoluut niet.

Actieplannen

De redactie vraagt zich openlijk af in het artikel op de voorpagina hoe het met De Telegraaf verder moet, nu Paradijs niet meer met een "geniaal idee" voor de nieuwsdienst komt en hij geen "actieplannen" meer smeedt. "Wij, de redactie van de grootste krant van Nederland, weten het even niet meer."

Telegraaf gewijd aan Paradijs: we zijn allemaal Sjuul

Sjuul, deze krant is voor jou.

Voorpagina De Telegraaf

In een lang profiel noemt de redactie Paradijs een geliefde hoofdredacteur. "Zijn werklust is ongeëvenaard en hij erkende ook dat hij zich soms als een bullebak gedroeg." Paradijs werd volgens de redacteuren door sommige media neergezet als een "rechts-rabiate hoofdredacteur". Daar zijn ze het niet mee eens. "Hij was er vooral voor de 'kleyne luyden'."

Over het vertrek van de hoofdredacteur worden geen mededelingen gedaan, ook niet toen hij gisteren de redactie toesprak. Volgens de redactie zou dat zijn omdat de directie vreest voor reputatieschade voor Paradijs. "Ha, ha. De reputatie van Sjuul Paradijs staat fier overeind", schrijven de redacteuren. "We zullen nog veel van hem horen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl