NOS Voetbal

Van Geel: ook eigen functioneren evalueren

Van Geel: waren ook mooie momenten

Hoewel er dezer dagen veel aandacht uitgaat naar het ontslag van Fred Rutten en het debuut van Giovanni van Bronckhorst, is plotseling ook de positie van technisch directeur Martin van Geel bij Feyenoord weer onder vuur komen te liggen.

Op de persconferentie van maandag, waarin hij het ontslag van Rutten toelichtte, gaf hij aan alle begrip daarvoor te hebben. "Ik heb er alle respect voor dat mijn functioneren nu wordt besproken", sprak hij monter.

"Ik voel echter geen extra druk. Helemaal niet. Waarom zou dat het geval moeten zijn? Als technisch directeur probeer je de best mogelijke trainersstaf en selectie samen te stellen. Soms moet je echter ook een coach op non-actief zetten. Dat zijn de vervelendste beslissingen, maar die horen nu eenmaal bij mijn functie. Die verantwoordelijkheid neem ik, zeker ook in slechte tijden."

Evaluatie

"Over twee weken gaan we dit seizoen intern evalueren", vertelde Van Geel. "Dat geldt ook voor mijn eigen functioneren. Wie mij een aantal weken geleden had gezegd dat ik op 18 mei over het vervroegde vertrek van Rutten zou praten, had ik toen voor gek verklaard. Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden hebben wij er gezamenlijk bij Feyenoord echter veel te weinig uitgehaald. Het gaat om onverklaarbare en ongrijpbare zaken. Maar ik weet wel dat je elk seizoen geslaagde en minder geslaagde aankopen doet."

Volgens Van Geel viel het niet mee om voor dit seizoen het elftal naar behoren te versterken. "Ik heb het al honderd keer uitgelegd: we hadden toen nog een negatief eigen vermogen. Ik heb vaak het verwijt gekregen dat ik te laat reageerde op de spelersmarkt. Niets te laat. Van elke euro die er binnenkwam aan afkoopsommen, mocht ik een kwartje uitgeven. In die volgorde moest dat."

Topsportklimaat

Van Geel reageerde laconiek op eerdere uitlatingen van Rutten en zijn voorganger Ronald Koeman, die beiden klaagden over het topsportklimaat bij Feyenoord. "Als het dan alleen maar gaat over een niet geleegde prullenbak, een cover van het clubmagazine met Dirk Kuijt, of een grasmaaier die een training hindert, vind ik juist dat we heel goed bezig zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl