AFP
NOS Nieuws

Cholera in vluchtelingenkamp Burundezen

In een vluchtelingenkamp in Tanzania waar duizenden Burundezen een veilig heenkomen hebben gevonden, is cholera uitgebroken. Het Tanzaniaanse ministerie van Volksgezondheid stuurt een medisch team naar het kamp om de problemen aan te pakken, laat een woordvoerder weten.

Cholera is een bacteriële infectieziekte, vaak veroorzaakt door besmet drinkwater of eten. Mensen die eraan lijden hebben last van diarree en heftig braken. Wie niet behandeld wordt, kan binnen 24 uur sterven.

Driehonderd mensen kampen met acute diarree, meldt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Gewelddadigheden

Meer dan 110.000 Burundezen zijn de afgelopen dagen hun land ontvlucht uit angst dat de protesten tegen president Nkurunziza uitlopen op massaal geweld. De meesten zijn uitgeweken naar Tanzania. Ook Rwanda en de Democratische Republiek Congo herbergen tienduizenden Burundezen.

Vorige week mislukte een staatsgreep van een opstandige generaal en een deel van het leger. Hoewel de coup is mislukt, verwachten velen dat de vluchtelingenstroom aanhoudt.

In Burundi is veel verzet tegen Nkurunziza's ambitie om aan te blijven voor een derde presidentstermijn. De wet verbiedt dat staatshoofden langer dan twee termijnen aan het roer blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl