De ex-neuroloog Jansen Steur
NOS Nieuws

Jansen Steur 'voor zijn eigen bestwil' niet bij hoger beroep

Deze week wordt het hoger beroep behandeld in de zaak van ex-neuroloog Ernst Jansen Steur. Vanochtend begon de eerste zitting, maar de oud-arts was er zelf niet bij.

Volgens zijn advocaat is dat in Jansens eigen belang. Hij zegt dat het gedrag van zijn cliënt onvoorspelbaar is. Dat zou komen door een hersenbeschadiging die hij 25 jaar geleden bij een auto-ongeluk opliep.

Steur werd vorig jaar februari tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij patiënten opzettelijk zwaar lichamelijk en psychisch letsel heeft toegebracht. De neuroloog stelde bij meerdere patiënten de verkeerde diagnose. Een vrouw pleegde zelfmoord, nadat Jansen Steur haar had verteld dat ze een dodelijke ziekte had. De oud-arts ging tegen zijn veroordeling in beroep.

'Spijtig'

Ook het Openbaar Ministerie, dat eerder zes jaar cel eiste, ging tegen de veroordeling in beroep. De aanklager noemt het buitengewoon spijtig dat Steur er vanochtend niet bij was.

De afgelopen maanden is er aanvullend psychisch, psychiatrisch en neurologisch onderzoek gedaan naar zijn toestand. Woensdag wordt dat onderzoek behandeld.

Vermoedelijk doet het hof op 18 juni uitspraak in het hoger beroep. Jansen Steur heeft aangegeven daar bij te zullen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl