Gay Pride in Amsterdam
NOS Nieuws

Homo-emancipatieprijs voor lesmethode Gelijk = Gelijk

Het antidiscriminatieprogramma Gelijk = Gelijk is bekroond met de LHBT- Innovatieprijs 2015. Minister Bussemaker van Onderwijs reikte de staatsprijs vanmiddag uit in Den Haag. De prijs voor het meest baanbrekende initiatief op homo-emancipatiegebied wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De winnaar krijgt 10.000 euro en een kunstwerk.

Bij het winnende lesprogramma staan joodse, islamitische en homoseksuele jongeren als drietal voor de klas op de basisschool. Aan de hand van persoonlijke verhalen leren ze kinderen onderscheid te maken tussen vooroordelen en feiten.

Rolmodellen

Volgens de jury is het belangrijk dat kinderen beseffen dat het oké is als iemand afwijkt van de norm. De jury is te spreken over de inzet van de rolmodellen, die kinderen een spiegel voorhouden.

Minister Bussemaker wil dat er op de lerarenopleidingen meer aandacht komt voor het voorkomen van discriminatie en voor de houding van jongeren ten opzichte van homoseksualiteit, zo onderstreepte ze in een toespraak.

LHBT staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De prijs is nu voor de derde keer uitgereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl