Adnane Tighadouini heeft voor de 2-2 gezorgd

Vijf tegengoals, maar NAC blijft wel zestiende

Bekerwinnaar FC Groningen heeft in zijn laatste competitieduel met 5-4 gewonnen bij NAC Breda. Daardoor eindigen de Bredanaars als zestiende en krijgen ze in de tweede ronde van de nacompetitie VVV-Venlo als tegenstander.

In de eerste helft van de vermakelijke wedstrijd maakte Michael de Leeuw zijn status als topscorer van FC Groningen waar met drie treffers. Hij rondde twee vloeiende aanvallen van dichtbij af en maakte zijn derde met een laag schot van afstand.

Michael de Leeuw was Jelle ten Rouwelaars kwelgeest
    Michael de Leeuw opent de score tegen NAC

NAC blijft terugkomen

Tussen de bedrijven door kwam NAC twee keer op gelijke hoogte. Guyon Fernandez maakte na een mooi passje van Jeffrey Sarpong de 1-1 en tekende daarmee voor zijn eerste treffer sinds hij in januari in dienst trad van de Bredase club. Adnane Tighadouini kopte de 2-2 binnen en weer was de assist van Sarpong, die later met een lichte blessure uitviel.

Maikel Kieftenbeld had voor rust een vierde Groningse treffer kunnen maken, maar na een mooie rush zag hij zijn inzet gestopt door doelman Jelle ten Rouwelaar.

Laatste woord

Nadat Tjaronn Chery na rust met een vrije trap Groningen op 4-2 had gezet, leek het duel gespeeld. Niets was echter minder waar, want NAC kwam nog sterk terug. Tighadouini schoot een vrije trap dwars door de muur heen en Fernandez kopte uit een voorzet van Remy Amieux bij de tweede paal de 4-4 binnen.

Groningen had echter het laatste woord dankzij Danny Hoesen, die met rechts doel trof.