NOS Nieuws

Paus noemt Abbas een vredesengel

Paus ontmoet president Abbas

Paus Franciscus heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas een vredesengel genoemd, tijdens het bezoek van Abbas aan het Vaticaan.

Franciscus gaf het compliment aan Abbas bij de traditionele uitwisseling van geschenken aan het eind van een officieel bezoek aan het pauselijk paleis. De paus overhandigde Abbas een medaillon en zei erbij dat het sieraad een vredesengel voorstelt die de kwade geest van oorlog vernietigt.

De paus ziet Abbas als een vredesengel en daarom vond hij het een passend geschenk. Abbas was al eerder in het Vaticaan op uitnodiging van de paus. Toen was ook de Israëlische president Peres aanwezig.

Heiligverklaring

Abbas is in het Vaticaan omdat er twee mensen heilig worden verklaard die uit het destijds door de Ottomanen overheerste Palestina kwamen. Het cadeau van Abbas aan de paus bestond uit relieken van de twee nieuwe heiligen.

Het Vaticaan erkende woensdag de Palestijnse staat. 135 VN-lidstaten erkennen Palestina, maar dat geldt niet voor de VS, voor Nederland en de meeste andere EU-landen. Zij vinden dat er eerst een akkoord met Israël moet komen over een tweestatenoplossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl