Shell-topman Ben van Beurden
NOS Nieuws

Shell maakt gevolgen klimaatverandering op bedrijf openbaar

Shell zal vanaf 2016 rapporteren wat de gevolgen van klimaatveranderingen zijn voor de financiële resultaten van het bedrijf. Aandeelhouders hebben daar om gevraagd en Shell heeft het op de agenda gezet van de komende aandeelhoudersvergadering, volgende week dinsdag.

In de rapportages zal jaarlijks komen te staan wat de plannen van Shell zijn voor na 2035, ervan uitgaande dat de aarde niet meer dan twee graden zal opwarmen. Ook wordt openbaar gemaakt hoe Shell de CO2-uitstoot denkt te verminderen en hoe er wordt geïnvesteerd in duurzame energie.

Bijzonder

Het is bijzonder dat een voorstel van de aandeelhouders door de top van het bedrijf wordt omarmd. Investeerders zeggen in de Volkskrant blij verrast te zijn. Matt Crossman van de Britse vermogensbeheerder Rathbones noemt het in de krant een belangrijke stap van Shell.

Volgens Crossman heeft het geholpen dat het een constructief voorstel was. Er wordt gevraagd om meer informatie die ook voor Shell nuttig is. Hij denkt dat de stap van Shell andere oliemaatschappijen dwingt ook in actie te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl