In Amsterdam-West is kort na middernacht een man doodgeschoten. Het slachtoffer lag naast zijn auto in de De Clercqstraat. De politie weet nog niet of hij zelf uit de auto is gestapt of dat de daders hem eruit hebben gesleurd.

Het incident gebeurde rond 00.15 uur. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen of er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. Er wordt rekening gehouden met alle scenario's. Er zijn ook berichten dat het slachtoffer een toevallige passant was.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Getuigen zeggen tegen de politie dat er nog iemand anders bij het slachtoffer in de auto zat.

Schoten

Volgens ooggetuigen werd er zeven of acht keer geschoten. Ook een geparkeerde auto, een tram, een supermarkt en twee bankgebouwen werden door de kogels geraakt. In de tram, die meerdere keren werd geraakt, zat ook NOS-verslaggever Chris Ostendorf. Volgens hem gingen mensen op de grond liggen na de schoten en bleven de inzittenden ongedeerd. 

Mensen op een terras in de buurt hoorden de schoten ook. "Eerst dachten we dat het vuurwerk was, maar toen kwam er over het fietspad een zwarte scooter aangereden met twee mannen erop. De bijrijder had een automatisch wapen in zijn handen", vertelde een ooggetuige. Het zou gaan om twee donkergetinte mannen op een scooter die mogelijk drie wielen had.

Een buurtbewoner die op de bank zat, hoorde ook wat er zich buiten afspeelde. "We hoorden een schot. Toen was het even stil en volgden nog meer schoten. We sprongen op van de bank en deden de gordijnen open. Voor het huis op straat stond een tram met een kapot raam. In de tram lag een man op de grond." 

De man was waarschijnlijk weggedoken voor de kogels. Volgens de ooggetuige reed de tram een stukje door en werd de omgeving daarna snel door de politie afgezet.

STER reclame