NOS Voetbal

Ten Hag voorziet 'iets moois' bij FC Utrecht

Ten Hag verheugt zich op FC Utrecht

Erik ten Hag heeft zin in zijn nieuwe job als hoofdtrainer van FC Utrecht. "De twee jaar bij het beloftenteam van Bayern München waren fantastisch en leerzaam. Toch kijk ik ernaar uit om weer bij een eerste elftal betrokken te zijn."

De Tukker wordt de opvolger van Rob Alflen, die al na een seizoen stopt als hoofdtrainer van FC Utrecht. Ten Hag verwacht niet dat de stap komende zomer voor aanpassingsproblemen zal zorgen. "Dit heb ik al eens eerder meegemaakt. Toen ik in 2012 van assistent bij PSV tot hoofdtrainer van Go Ahead Eagles werd benoemd, moest ik me ook aanpassen. Dat is juist de uitdaging."

Jean-Paul de Jong

In Utrecht zal Ten Hag worden geassisteerd door clubicoon Jean-Paul de Jong, nu nog succesvol coach in de eerste divisie bij FC Eindhoven, dat nog in de race is voor promotie naar de eredivisie. "Met Jean-Paul heb ik een klik", vertelt Ten Hag. "We hebben ook samengewerkt bij de Eagles. Ik denk dat er iets moois uit onze samenwerking kan groeien."

FC Utrecht beloofde het publiek voorafgaand aan dit seizoen attractief en spectaculair voetbal. Dat pakte bepaald niet gunstig uit. Gescoord werd er weliswaar voldoende in de Galgenwaard, maar dan toch vooral door tegenstanders.

Onlangs heeft Ten Hag op zijn beurt op de website van de club aangekondigd een attractieve speelstijl na te streven. Op de vraag of het niet moeilijk is om dat van tevoren al te roepen, wil de oefenmeester weinig kwijt. "Dat was dit seizoen. Volgend seizoen is weer een ander seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl