Vincent Tan in 2014 op de tribune bij Cardiff City
NOS Voetbal

Excentrieke zakenman Tan koopt ook Kortrijk

De Belgische voetbalclub KV Kortrijk is overgenomen door de flamboyante Maleisische miljardair Vincent Tan. Hij betaalt vijf miljoen euro voor de eersteklasser.

Kortrijk wordt de derde Europese voetbalclub van de 63-jarige Tan. Hij is ook al eigenaar van Cardiff City en FK Sarajevo. De zakenman had aanvankelijk een oogje op Moeskroen maar koos toch voor Kortrijk, dat al sinds afgelopen zomer te koop stond.

Tan komt op 21 mei naar Kortrijk om zijn plannen met de club toe te lichten. Het bestuur van de Belgische club mag van de Maleisiër nog minstens één seizoen aanblijven.

Clubkleuren

De zakenman werd in Europa bekend door zijn overname van Cardiff City in 2010 en vooral door de merkwaardige ingrepen bij de Welshe club, die momenteel uitkomt in het Championship. Zo besloot hij in 2012 de clubkleuren van Cardiff te veranderen van blauw-wit naar rood-wit. Ook werd de blauwe vogel in het logo van de Bluebirds vervangen door een rode draak.

Na felle protesten van de fans en volgens eigen zeggen op advies van zijn moeder kwam Tan begin dit jaar van zijn besluit terug. KV Kortrijk speelt al in het rood dus hoeft vermoedelijk niet te vrezen voor een andere shirtkleur.

McDonald's

Tan heeft een geschat vermogen van 1,1 miljard euro. Hij vergaarde zijn geld als franchisehouder van McDonald's in Maleisië en is ook eigenaar van de nationale loterij in Maleisië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl