Viktor Fischer maakte zijn eerst goals na een langdurige blessure

Ajax wint van Cambuur, twee goals Fischer

In een duel waarin niets meer op het spel stond, heeft Ajax in Amsterdam een 3-0 overwinning geboekt op SC Cambuur. Dat er nog íets te beleven viel in de Arena, was lange tijd vooral te danken aan Cambuur, dat zichzelf tekort deed door voor rust niet te scoren.

De beste kans was voor Sander van de Streek, die vrij kon uithalen, maar naast schoot. Ajax werd na rust actiever en kwam op 1-0 via Viktor Fischer, die goed anticipeerde op een voorzet van Ricardo Kishna. Na de eerste mooie Ajax-aanval maakte de Deen ook de de 2-0. In de slotfase schoot invaller Lasse Schöne via Nienhuis op de paal, om even later uit een vrije trap alsnog raak te schieten.

Henk de Jong trots voor de buis

Bij de ploeg uit Leeuwarden zat assistent-trainer Sandor van der Heide op de bank. Hij verving Henk de Jong, die succesvol is geopereerd aan z'n knie. "Alle scenario's gingen deze week door m'n hoofd. Van 4-0 op m'n kletter tot aan een ruime overwinning", vertelt Van der Heide.

"In de eerste helft had ik het gevoel dat we konden winnen. Op basis van de tweede helft is de winst van Ajax verdiend. Maar ik denk dat Henk daarvoor trots voor de buis heeft gezeten."

Bij Ajax werd keeper Jasper Cillessen na afloop van het laatste thuisduel uitgeroepen tot speler van het jaar. "Dat zegt veel over het seizoen, denk ik", aldus trainer Frank de Boer. Hij kan terugkijken op een matig seizoen met de Amsterdammers.