Stadhuisplein Rotterdam
NOS Nieuws

Veel politie in centrum Rotterdam om voetbalfans

In het centrum van Rotterdam is veel politie op de been vanwege een oproep van Feyenoordfans om naar de stad te komen. Op het Stadhuisplein zijn zo'n duizend supporters verzameld voor wat op Twitter een borrel en een 'project F-feest' wordt genoemd.

De Feyenoordfans spreken van een protest tegen de staking van de politie. Vanwege die staking is de wedstrijd Feyenoord-Vitesse uitgesteld naar morgen. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zei dat hij de veiligheid van de spelers en de supporters niet kon waarborgen omdat er niet genoeg agenten beschikbaar zijn.

Op foto's is te zien dat er behalve agenten in blauw ook veel ME in de stad is. Ook zijn er agenten in burger die de supporters in de gaten houden.

Feyenoord-fans in centrum Rotterdam

Voorzorgsmaatregel

Volgens de politie is er niets aan de hand in de stad. "We zijn aanwezig daar waar grote groepen mensen zich verzamelen, dus nu ook", aldus een woordvoerder. Er zijn geen arrestaties verricht of ongeregeldheden gemeld.

Op het stadhuis is overleg gaande van de veiligheidsregio over de bijeenkomst in het centrum.

De politie kan niet zeggen of de staking van de bonden invloed heeft op de inzet van agenten in het centrum van Rotterdam vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl