NOS Sport

Basketbalsters Lekdetec schrijven geschiedenis met titel

  • NOS
    Zoals gebruikelijk wordt het netje losgeknipt door de kampioen

De basketbalsters van Lekdetec hebben voor het eerst in de clubgeschiedenis de landstitel in de wacht gesleept. De club uit Bemmel won in Landsmeer in een bloedstollende zevende finalewedstrijd met 69-61 van Loon Lions en boog zo een 0-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.

Net als in de eerdere duels waren de verschillen minimaal. Lekdetec nam in de eerste periode vijf punten voorsprong, maar Lions dichtte het gaatje, waarna de marge tot diep in het derde kwart niet groter werd dan drie punten.

In het vierde kwart vocht Lions zich van 48-56 terug tot 55-56 en van 55-64 tot 61-64. In de laatste anderhalve minuut hield Lekdetec echter stand.

Vechtlust en fitheid

Speelster Karin Kuijt kon haar geluk niet op na afloop. "Het was echt zo'n mooie wedstrijd. De ambiance er omheen was geweldig, ondanks dat er zoveel Loon-fans waren. Echt heerlijk."

Waar vooraf werd gezegd dat de routine en de lengte de doorslag zou moeten geven voor Lions in deze finale, bleek dat niet voldoende voor de ploeg uit Landsmeer. "De eerste drie wedstrijden waren zij de betere en haalden wij ons niveau niet", aldus speelster Jill Bettonvil.

"Daarna hebben we stap voor stap geknokt en met onze vechtlust gewonnen. Ondanks dat ze langer zijn en meer ervaring hebben, hebben we het toch dankzij onze fitheid gewonnen. En dan op zo'n manier, dat maakt het nog mooier."

'Door onze fitheid hebben we gewonnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl