Medewerkers van Tiens tijdens een parade door Nice
NOS Nieuws

6400 Chinezen mee op bedrijfsuitje naar Frankrijk

Het twintigjarig jubileum van een groot Chinees bedrijf was voor zakenman Li Jinyuan de ideale aanleiding voor een bedrijfsuitje. En dus stapte hij, samen met 6400 collega’s, op het vliegtuig voor een vierdaags tripje naar Parijs.

In de Franse hoofdstad werden 140 hotels volledig volgeboekt. Bij het uitstapje was een gezamenlijk bezoek aan het Louvre inbegrepen. Gisteren en vandaag was de groep in Nice, waar en passant een wereldrecord werd gebroken.

De werknemers van het bedrijf Tiens waren in het blauw gekleed en vormden door dicht bij elkaar te staan een tekst: ‘Tiens' dream is Nice in the Cô te d'Azur.’ Niet eerder vormde zo'n grote groep mensen een vanuit de lucht leesbare tekst.

Li Jinyuan tijdens het uitje in Nice
  • AFP
    Werknemers zijn in het blauw gekleed voor de wereldrecordpoging
  • AFP
    De wereldrecordpoging in Nice
  • AFP
    In totaal duurt het bedrijfsuitje vier dagen

13 miljoen euro

“We hebben voor Nice gekozen, omdat het de mooiste stad ter wereld is", zegt eigenaar Jinyuan. "Voor Chinezen is het waanzinnig om tussen de bergen en de zee te zitten. Daarom hebben we onze beste werknemers uitgekozen voor deze reis.”

In totaal heeft de onderneming 12.000 mensen in dienst. Het uitje kost Jinyuan ongeveer 13 miljoen euro.

Miljardair

Tiens is in 1995 opgericht door de inmiddels 57-jarige zakenman. Hij maakte van het bedrijf een internationaal conglomeraat met ondernemingen in onder meer de biotechnologie, gezondheidszorg, e-commerce en toerisme. De rijkaard is in 2011 opgenomen in de lijst van Forbes van ’s werelds meest vermogende miljardairs.

Frankrijk is wereldwijd het meest bezochte land door toeristen. De laatste jaren is er een opwaartse lijn te zien in het aantal bezoeken van Chinezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl