Een vrouw van 19 die zich vreemd gedroeg trok de aandacht van de Spaanse douane. Ze wilde met een koffer de grens oversteken tussen Marokko en de Spaanse enclave Ceuta. Toen de koffer door de scanner ging, werd meteen duidelijk waarom de vrouw zo zenuwachtig was. In de koffer zat een jongen van 8. 

Het jochie reageerde laconiek toen de douane de koffer openritste: "Hallo, ik heet Adou", zei hij in het Frans tegen de verbaasde Guardia Civil. Volgens de Spaanse Guardia Civil heeft de jongen geluk gehad. Hij paste maar net in de koffer. 

De vrouw is aangehouden. Ze was geen familie, maar heeft waarschijnlijk geld gekregen om de jongen de grens over te smokkelen. Even later werd namelijk de vermoedelijke vader van de jongen aangehouden. 

De man uit Ivoorkust probeerde anderhalf uur na de jongen de grens over te steken. De jongen is onderzocht door het Rode Kruis. Hij mankeert niets. Adou is overgedragen aan de jeugdzorg. Het is nog onbekend wat er met de jongen gaat gebeuren. Duizenden mensen proberen wekelijks de Spaans-Marokkaanse grens illegaal over te steken. Ze willen naar Europa. 

STER reclame