Supporters vorig jaar bij Feyenoord - Vitesse
NOS Nieuws

Supportersverenigingen hebben geen begrip voor politieactie

De supportersverenigingen van Feyenoord en Vitesse zijn boos over de afgelasting van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van komende zondag.

Voorzitter Ron Smit van de supportersvereniging van Feyenoord noemt de afgelasting "zwaar teleurstellend". Hij heeft "totaal geen begrip" voor de politiestaking van zondag. Zijn collega Stef ten Thij van Vitesse spreekt van "een nederlaag voor het voetbal".

Pesten

Smit vindt dat de actie over de rug van de voetbalsupporters wordt gehouden. Volgens hem kunnen agenten ook op een publieksvriendelijke manier actie voeren, zonder voetbalfans te pesten. "Dit is een conflict tussen werkgever en werknemer. Hier hebben voetbalsupporters niets mee te maken", vindt Smit.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft de wedstrijd verboden omdat hij de veiligheid niet kan garanderen. Daarvoor heeft Smit wel begrip. "Aboutaleb is verantwoordelijk voor de veiligheid. Als hij die niet kan garanderen, is het verstandig om de wedstrijd af te gelasten."

Kort geding

De wedstrijd wordt naar verwachting later volgende week gespeeld. Smit vindt het verplaatsen van de speeldatum heel vervelend. De supporters worden nu volgens hem de dupe van de politieactie. "Het is veel lastiger om op een doordeweekse dag bij het stadion te komen dan op een vrije dag, zeker voor de supporters van Vitesse."

De supportersvereniging van Vitesse gaat ervan uit dat er met de verplaatsing van de wedstrijd rekening wordt gehouden met een eerlijk competitieverloop. "Mocht de wedstrijd bijvoorbeeld zonder uitsupporters gespeeld moeten worden, dan gaan wij in het uiterste geval zelfs over tot een kort geding", dreigt Ten Thij.

Cao-conflict

De politiebonden houden tijdens Feyenoord-Vitesse een bijeenkomst over het cao-conflict dat ze hebben met minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie). Daardoor zijn er te weinig agenten inzetbaar bij de wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl