Saudi-Arabië kondigt staakt-het-vuren in Jemen aan

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De bevolking van Jemen komt steeds meer in het nauw

Saudi-Arabië heeft een staakt-het-vuren van vijf dagen aangekondigd in Jemen om humanitaire hulp mogelijk te maken. Het is nog niet duidelijk wanneer het bestand ingaat. Dat wordt de komende dagen besproken. 

Het is geen eenzijdig staakt-het-vuren. Het bestand wordt alleen van kracht als de opstandige Houthi's de wapens ook tijdelijk neerleggen. 

Tekort

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dat de internationale gemeenschap zich de komende dagen kan voorbereiden op het verlenen van hulp. De bewindsman drong eerder vandaag aan op een bestand in Jemen. Hij is in Saudi-Arabië voor gesprekken met koning Salman.

Kerry maakt zich zorgen over de verslechterende humanitaire situatie in Jemen. Door de bombardementen en gevechten is een tekort aan voedsel, brandstof en geneesmiddelen ontstaan, waar miljoenen burgers de dupe van worden. 

Strijd

Saudi-Arabië voert de Arabische gelegenheidscoalitie aan die de Jemenitische regering militair bijstaat in de strijd tegen de Houthi-rebellen. 

STER Reclame