Geert Wilders poseert met het beveiligingsteam in Garland, Texas
NOS Nieuws

Wilders: ik was misschien toch doelwit aanslag Texas

PVV-leider Wilders zegt dat hij nu toch aanwijzingen heeft dat hij mogelijk het doelwit was van de aanslag in Texas van deze week. De website news.siteintelgroup.com schrijft over een tweet van een zekere Abu Mohammed al Hollandi.

Deze man claimde achteraf op Twitter "dichter bij de kwade politicus te komen, die de religie van 2 miljard moslims haat".

De tweet heeft als hashtag #garlandshooting en linkt naar een tweet van Wilders zelf, die schrijft dat de schietpartij achter de rug is en dat beveiligers het ergste hebben voorkomen.

Abu Mohammed al Hollandi is vermoedelijk de Nederlander Abdel Karim el Atrach. Dat is de man die onlangs in een videoboodschap vanuit Aleppo opriep tot een stevige daad tegen de Nederlandse overheid.

Wilders zei gisteren dat hij niet dacht dat hij het doelwit was, maar dat de twee schutters het op de hele bijeenkomst hadden voorzien waar Mohammed-cartoons te zien waren.

In het artikel op de website over jihadistische bedreigingen wordt nog een aantal andere tweets opgevoerd. Daarin staat onder meer dat "de zonen van de natie geprobeerd hebben hem te vermoorden".

Wilders zegt dat hij niet weet hoe hij dit soort tweets moet duiden, "behalve dat ze me dood willen dan".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl