Team Corendon
NOS Schaatsen

Van Veen en Corendon uit elkaar

Jan van Veen is niet langer coach bij de schaatsploeg Team Corendon, waar onder anderen Koen Verweij en Jan Blokhuijsen onder contract staan. Hij wordt opgevolgd door de huidige assistent, Peter Kolder.

Van Veen legt zijn functie "in goed overleg" per direct neer. "Ik heb goed nagedacht over de ontstane situatie. Het is voor mij heel moeilijk om door te gaan in een team met daarin een aantal mensen waar ik geen goed gevoel bij heb", reageert Van Veen in NOS Langs de Lijn op zijn vertrek. Daarmee doelt Van Veen vooral op de brief van Koen Verweij en drie ploeggenoten, waarin werd aangestuurd op het vertrek van onder andere Van Veen.

Teleurgesteld

De schaatscoach had eerder in het seizoen ook al een aanvaring met Jan Blokhuijsen, "maar dat was van een totaal andere orde dan met Verweij." Dat juist Verweij, die Van Veen bij Corendon haalde, het vertrouwen in hem opzegde doet pijn. "Laat ik zeggen dat ik daar zeer teleurgesteld in ben", zegt Van Veen.

"Het voelt goed dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik ben ook niet voornemens om volgende week al weer iets aan te pakken in het schaatsen. Eerst maar even wat afstand nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl