De filmster Salman Khan komt aan bij de rechtbank in Mumbai
NOS Nieuws

Bollywoodster moet vijf jaar de cel in

Een van de populairste acteurs van India, Bollywoodster Salman Khan, is in een langslepende zaak tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld. Een rechtbank in Mumbai achtte hem vandaag schuldig aan het overrijden van vijf zwervers in 2002. Een van de vijf mannen overleefde het ongeluk niet.

De 49-jarige acteur werd ook schuldig bevonden aan dronken rijden en "het toebrengen van ernstig leed"aan de slachtoffers. Uren na de bekendmaking van het vonnis gingen de advocaten van Khan in beroep. Ze wezen daarbij op zijn medische conditie, zonder daar duidelijkheid over te geven.

Voor de aanklagers staat vast dat Khan dronken was toen hij met zijn terreinwagen op de groep zwervers inreed. Onlangs nam Khans chauffeur de schuld op zich door te verklaren dat hij in september 2002 achter het stuur zat, maar de rechter gelooft dat niet. In zijn vonnis zegt hij ook dat Khan na het ongeluk gevlucht is.

Actieheld

Salman Khan begon zijn film-carrière toen hij 22 was. Hij speelde in zo'n 90 films vaak de romantische actieheld. In India en daarbuiten heeft hij miljoenen fans. Bij de rechtszaal had zich een grote menigte verzameld om een glimp van Khan op te vangen. Miljoenen mensen hebben de rechtszaak op de voet gevolgd. Van Khan wordt gezegd dat hij veel aan liefdadigheid geeft.

Negen jaar geleden werd Khan al eens veroordeeld tot een jaar cel wegens het schieten van gazellen. In datzelfde jaar kwam daar nog eens vijf jaar cel bij wegens het stropen van een zeldzame gazelle op een filmlocatie. Op borgtocht kwam hij toen vrij, in afwachting van een hoger beroep dat nog moet beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl