Wil Boessen is op non-actief gesteld door de directie van FC Oss
NOS Voetbal

FC Oss stuurt veeleisende Boessen per direct weg

FC Oss heeft trainer Wil Boessen per direct op non-actief gezet. De Limburger leidde de club naar de nacompetitie, maar moet toch weg. Volgens de club is er een onhoudbaar spanningsveld ontstaan, gecreëerd door Boessen zelf.

De club en de 51-jarige oud-trainer van VVV-Venlo zouden na dit seizoen sowieso al afscheid van elkaar nemen, nadat contractbesprekingen spaak waren gelopen. Voorzitter Bert Zwanenburg van FC Oss is kwaad op de Limburgse trainer.

"Overal lazen en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet: Boessen wilde meer geld dan FC Oss zich wenste te veroorloven."

Periodetitel

De club is bezig aan een erg succesvol seizoen onder leiding van Boessen, die vorige week nog de bronzen stier als beste trainer van de vierde periode ontving. De Brabanders kunnen zelfs nog de eredivisie in, want tegen alle verwachtingen in wonnen de Ossenaren de derde periodetitel.

Daarna ging het minder. De laatste vijf wedstrijden werden verloren. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg in het eigen Frans Heesen Stadion met 5-1 van Sparta. In de Jupiler League staat Oss, met nog één speelronde te gaan, op plaats negen. Een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen eindigde Oss als negentiende.

De komende duels nemen de assistenten Klaas Wels en Rein Baart en hoofd-scout Marcel van der Sloot de taken van de trainer waar. Volgend seizoen staat Reinier Robbemond voor de groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl