WhatsApp
NOS Nieuws

WhatsApp-gebruik onder tieners neemt af

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Nederlandse tieners maken minder gebruik van WhatsApp. Dat schrijft onderzoeksbureau Telecompaper. Volgens het bureau is het gebruik van de chatdienst onder jongeren van 12 tot 19 jaar met 7 procentpunt afgenomen tot 88 procent.

Deze groep verlaat meestal als eerste een sociaal netwerk. Zo daalt de populariteit van Twitter en Facebook onder jongeren al veel langer.

Snapchat groeit

Tieners lijken meer geïnteresseerd te zijn in Snapchat. Het gebruik van de dienst, waarbij een foto wordt gestuurd naar een andere gebruiker die na 10 seconden weer verdwijnt, groeit nog steeds.

In maart van dit jaar was de applicatie 1,7 miljoen keer geïnstalleerd. De app is op dit moment terug te vinden op 16 procent van de smartphones, aldus Telecompaper.

In 2013 waren er geruchten dat zowel Facebook als Google de applicatie wilde kopen voor 3 tot 4 miljard dollar. Snapchat-baas Evan Spiegel wees de overnames af. De app is naar verluidt inmiddels 15 miljard dollar waard.

9,7 miljoen

Het gebruik van WhatsApp onder de rest van de Nederlanders stijgt nog wel, vooral onder mensen tussen de 30 en 49 jaar. Op dit moment gebruikt 88 procent van de Nederlanders die een smartphone hebben de dienst. Vorig jaar april was dat nog 82 procent.

In totaal gebruiken 9,7 miljoen Nederlanders de app. In januari van dit jaar was dit nog 9,5 miljoen. Wereldwijd gebruiken meer dan 800 miljoen mensen de chat-applicatie.

WhatsApp werd in 2014 voor bijna 20 miljard dollar gekocht door Facebook. Het grootste sociale netwerk ter wereld beloofde toen dat het bedrijf onafhankelijk zou mogen blijven functioneren. Er worden wel plannen gemaakt om geld te kunnen verdienen aan de chatdienst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl