NOS Nieuws

Philips voor de rechter vanwege cannabislamp

Een ex-afnemer van groeilampen daagt Philips voor de rechter. De ondernemer leverde groeilampen van Philips en schakel-apparatuur aan de wietbranche. Dat zegt hij zondagavond in het tv-programma Brandpunt Reporter van de KRO.

In het programma zegt ondernemer Hans Zondervan dat Philips sinds het najaar van 2013 geen zaken meer met hem wilde doen, omdat het bedrijf niets te maken wilde hebben met de teelt van cannabis. Maar volgens Zondervan levert Philips via andere kanalen nog steeds producten aan de wietbranche. Hij eist nu een schadevergoeding van Philips omdat hij inkomsten heeft misgelopen.

Leveringen gestaakt

Philips levert groeilampen aan professionele bloemen- en fruittelers. Die lampen worden ook gebruikt voor het kweken van wiet. Sinds 2012 controleert Philips alle afnemers van groeilampen om er zeker van te zijn dat ze niet in de wietbranche terechtkomen. Het bedrijf wil niet in verband worden gebracht met criminele activiteiten, laat een woordvoerder van Philips weten.

In antwoord op de dagvaarding heeft Philips bij Zondervan een tegenvordering ingediend, omdat hij contractbreuk heeft gepleegd. Bij de laatste levering van groeilampen en schakelapparatuur zou zijn afgesproken dat de ondernemer geen contact meer zou opnemen met Philips en het personeel met rust zou laten.

Daar heeft hij zich niet aan gehouden, volgens Philips. Sinds het najaar 2013 zou hij 128 keer Philips-personeel hebben benaderd. Het bedrijf eist daarvoor 12,8 miljoen euro van hem. De rechtszaak dient op 21 mei voor de rechtbank in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl