Emma Beddoes

Weer EK-goud Engelse squashsters

De Engelse squashsters hebben bij de EK voor landenteams opnieuw de titel in de wacht gesleept. In het Deense Herning werd Frankrijk in de finale met 2-1 geklopt.

Het toernooi wordt voor de 38ste keer georganiseerd en voor de 37ste keer ging Engeland met de zege aan de haal. In 2010 verloren de Engelsen in de finale van Nederland.

Frankrijk, dat voor de derde keer de finale verloor, mocht even hopen op de titel. Nadat Sarah-Jane Perry met 3-1 van Coline Aumard gewonnen had, bracht Camille Serme Frankrijk op 1-1 door met 3-1 te winnen van Alison Waters. Laura Pomportes verloor daarna kansloos van Emma Beddoes.

De Nederlandse squashsters keren volgend jaar weer terug op het hoogste niveau. De ploeg bleef ongeslagen in de tweede divisie door ook de wedstrijd tegen Zwitserland te winnen.

Nederland degradeerde vorig jaar voor het eerst in de historie uit de hoogste afdeling. Dit jaar kwam het in divisie 2 zelden in de problemen. Alleen tegen Duitsland en Zwitserland moest Oranje een partij afstaan.

Op de slotdag won Natalie Grinham met 3-0 van Céline Walser, waarna het toch nog even spannend werd toen Milou van der Heijden met 3-2 van Gaby Huber verloor. Tessa ter Sluis won echter met 3-0 van Marija Shpakova

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl