Het Mexicaanse leger in actie tegen het drugskartel
NOS Nieuws

Onrustig in Mexicaanse staat, legerhelikopter neergehaald

In het westen van Mexico hebben gewapende mannen een legerhelikopter uit de lucht geschoten. Die moest daardoor een noodlanding maken. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie zijn drie militairen omgekomen, twaalf raakten gewond.

De helikopter werd vermoedelijk onder vuur genomen door leden van een drugskartel. Volgens de gouverneur van de staat Jalisco is het een wraakactie. De afgelopen weken zijn het leger en de politie bezig met een grote operatie tegen het beruchte Nieuwe Generatie-kartel. Ze proberen de bendeleiders op te sporen en arresteren.

Tankstations in brand

Door de acties van de overheid is het ook erg onrustig op andere plaatsen in de staat Jalisco. Bij onrusten in de hoofdstad Guadalajara werden barricades opgericht met brandende auto's.

Ook werden tankstations in brand gestoken. In een dorpje buiten de miljoenenstad werd een agent vermoord. In totaal zijn in de staat zeker zeven mensen omgekomen, minstens vijftien mensen zijn opgepakt.

Er werden ook diverse tanksations in brand gestoken in Jalisco

Het Jalisco Nieuwe Generatie-kartel is een jonge en snel groeiende drugsbende. Ze noemen zichzelf Matazetas, wat 'Moordenaars van Los Zetas' betekent. Los Zetas is een ander berucht Mexicaans drugskartel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl