ANP

Aan het eind van de actiedag 'Nederland helpt Nepal' stond de teller op 8.612.860,87 euro voor de slachtoffers van de aardbeving. Actievoorzitter Gijs de Vries en cabaretier Dolf Jansen maakten de voorlopige eindstand van de actie bekend in het tv-programma Pauw. Om 22.45 uur bedroeg de laatste tussenstand 6.411.027,60 euro.

De hele dag werd op radio en tv aandacht besteed aan de zware aardbeving in Nepal in de programma's van de Publieke Omroep, RTL en SBS. Bij de ramp zijn duizenden mensen om het leven gekomen. 

'8,6 miljoen... het staat er echt'

Doneren kan nog

De samenwerkende hulporganisaties riepen op om via Giro 555 geld te doneren voor noodhulp. Er is dringend behoefte aan onder meer tenten, dekens en medicijnen. In tegenstelling tot eerdere inzamelingsacties was er geen overkoepelend tv-programma of een belpanel met bekende Nederlanders. Wel riepen BN'ers via sociale media op om te doneren. 

In De Hallen in Amsterdam was een actiecentrum ingericht. Daar konden mensen langskomen en geld doneren. NPO Radio 2 besteedde de hele dag aandacht aan de actie en zond uit vanuit de voormalige tramremise.

Actievoorzitter De Vries noemde het een hartverwarmende dag. Met het geld dat is binnengekomen wordt de directe nood gelenigd. Het wordt ook gebruikt voor wederopbouw. 

De hulporganisaties benadrukken dat ook nog na vandaag kan worden gedoneerd.

STER reclame