Terugkerende inwoners van Noord-Waziristan, eind maart
NOS Nieuws

Pakistan: terroristen Noord-Waziristan verslagen

De Pakistaanse premier Sharif heeft het leger geprezen voor de overwinning op de militanten in Noord-Waziristan. In dat gebied aan de grens met Afghanistan hadden de Pakistaanse Taliban altijd vrij spel. Noord-Waziristan stond bekend als wetteloos en chaotisch en het leger durfde zich er niet of nauwelijks te vertonen. Het gebied werd ook 'Talibanistan' genoemd.

Sharif bezocht het gebied vandaag. Hij zei dat de vrede door de opofferingen van de strijdkrachten is hersteld. Hij riep de 80.000 mensen die het geweld in Noord-Waziristan waren ontvlucht op om naar huis terug te keren.

De militaire bases van de terroristen zijn volgens de Pakistaanse regering vernietigd. De militaire operatie tegen de Taliban en hun buitenlandse handlangers heeft bijna een jaar geduurd.

Beloftes

Sharif sprak in Mir Ali, de belangrijkste stad van Noord-Waziristan, terwijl een grote groep mensen zich voorbereidt op de terugkeer naar de stad. Duizenden mensen verbleven na het begin van het offensief tegen de Taliban in juni vorig jaar in tentenkampen. De premier beloofde de teruggekeerde bevolking de bouw van ziekenhuizen en scholen. Hij zei ook dat er een uitgewerkt plan klaarligt om alle bewoners te laten terugkeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl